Filosofi

Vilken filosof har gjort vad?

Kategori: Kultur & Religion
Frågor: 35
Popularitet:
Betyg:
Svårighet:
Skapat:2007-11-14

Snabbtest Utmaning Kurs
Tips:
3 saker du kan lära dig från stoikerna

Va? Ska jag lära mig saker från flera tusen år gamla män? Vad har de att erbjuda egentligen? Mer än du anar, och det ska du alldeles strax få reda på.

Marcus Aurelius. Epictetus. Cato. Detta är utmärkta exempel på stoiker som har format stoicismen, och bidrar med mer kunskap och visdom än vad du någonsin kommer behöva. Deras budskap och visdom gör livet roligare, men gör även att du blir mer konstruktiv och får ett mer meningsfullt liv.

Stoikerna är bland de smartaste och mest utbildade personerna som någonsin har levt. Deras filosofi används till stor del även idag, inte minst av dagens framgångsrika människor. Genom att ta del av deras visdom kan du förbättra ditt liv på alla möjliga sätt, och vi kan med stor säkerhet säga att nedanstående regler kommer att förändra ditt liv till det bättre.

3 tips från stoikerna som du bör implementera i ditt liv

Nedan är viktiga exempel:

Allt bör göras med måttlighet

Måttlighet är en viktig aspekt i livet. Faktum är att det ofta är avsaknaden av måttlighet som ställer till med problem i livet. Många får problem med att de äter för mycket, medan andra dricker för mycket eller spenderar för mycket tid framför TV:n.

Detta gäller i alla områden i livet, oavsett om det handlar om träning, mat eller casino spel online. Om det gäller den sista kategorin är dock detta extra viktigt, eftersom det är en grundpelare för ansvarsfullt spelande.

Analysera hur du spenderar ditt liv. Finns det saker som du gör alldeles för mycket? Sannolikheten är hög för att så faktiskt är fallet, och är något som bör åtgärdas så fort som möjligt.

Se problem som möjligheter

De flesta problem kommer även med möjligheter. Detta gäller även de mest utmanande problemen du ställs inför i livet. Vi vet hur svårt det är att se möjligheter när vi står inför utmaningar, men med lite träning och reflektion kan även du lära dig att se möjligheter vart du än vänder dig. Att kunna se ljuset i tunneln kommer inte bara göra att dina problem är lättare att lösa, ditt liv kommer även bli roligare för dig och alla runt omkring dig.

Säg nej

Att säga nej är något av det bästa du kan göra i livet. Om du säger ja till allt, kommer du inte få någon tid över till att göra det du vill göra i livet. Lär dig att säga nej till de saker som du egentligen inte vill göra, men som du känner dig skyldig att säga ja till. Framgångsrika personer säger nej till nästan allting. Välj noggrant.

Betyg
MedlemKommentarDatumBetyg
TitaniaBra, allmänbildande, blandat flervalsfrågor och inte. Lagom lätt/svårt! 2007-08-01
Övriga betyg: tatoomike 3 , Pumpkins 5 , Lagoma 5 , Bolorentz 4 , assurbanipal 4 , rymdgalen 4 , Heraklit 5 , tsant 3 , gurra59 5 , LucasC 5 , Honiara 5 , Conth 3
Senaste snabbtesterna
MedlemDatumRätt
NSH522023-09-221 (7)
ajajmannen2023-08-1311 (11)
ajajmannen2023-08-1324 (35)
dr_Krollspell2023-07-3121 (35)
MrPinnen2023-04-1123 (35)

Annonser