Just nu

  • 122 spelare online
  • 233 237 frågor
  • 15 768 medlemmar
  • 7 696 ämnen


Dator/tv-spel

Frågor: 18
Popularitet:4
Betyg (2.7):3
Svårighet:2
Publicerat:2010-04-14


Tips

De mest populära spelen någonsin

Det är enkelt att mäta hur många kopior ett spel har sålts i. Men innebär högst försäljning alltid de mest populära spelen? Antagligen inte. Det finns ett par saker som man måste ta i beaktande när det gäller vad som gör ett spel populärt. En av dem är hur många människor som känner igen spelets titel. När du pratar med någon som inte spelar spel och ber dem att namnge några spel, vilka spel säger de då? En annan sak att ta i beaktande är minnen. När du frågar de som spelar vad de har spelat när de har haft som allra roligast, vilka spel har de spelat då? Det är popularitet.

 

Det finns flera undersökningar där man frågat ett stort antal människor och tittat på försäljningssiffror och statistik, och resultatet är oftast i stort sett likadant. Här kommer några exempel på de mest populära spelen någonsin.

 

Pacman. Det hamnar på listan eftersom det är ett gammalt arkadspel som nästan alla har provat att spela. Det är en klassiker som är både underhållande och frustrerande. Det är ett relativt enkelt spel som har fått människor att äta prickar i åratal. Att något är en gammal klassiker innebär inte alltid att det är bra. Men populariteten är obestridlig.

 

Starburst. Det här är en klassisk spelautomat som finns på Storspelare.com. Det är en av de allra mest populära och mest spelade spelautomaterna på casinon online i hela världen. Spelet är utvecklat av NetEnt, ett svenskt företag. Med sprakande färger och häftiga animationer har det blivit utsett till den mest populära spelautomaten flera gånger. Det har enkla funktioner och en visuell elegans, vilket kan vara ett par av anledningarna till populariteten. Spelarna vinner ofta, och spänningen hålls på topp hela tiden.

 

Tetris. När folk blir tillfrågade att nämna tre speltitlar, är Tetris en av dem i mer än 50% av fallen. Spelet går ut på att rensa rader genom att pussla ihop bitar i olika former. Det är ett av världens mest populära spel i alla kategorier, och har inspirerat till tusentals liknande pusselspel.

 

Angry Birds. Det här är ett spel som passar både barn och vuxna. Det går ut på att skjuta olika slags fåglar, som har olika egenskaper, mot grisar. Man skjuter iväg dem med en gigantisk slangbella. Målet i Angry Birds är att förstöra att förstöra alla grisar på spelplanen. Det var redan från början upplagt att bli en succé, tack vare dess breda demografi.

 

The Sims. The Sims är ett spel som egentligen inte har så många händelser, men ändå är väldigt populärt. Det är lätt att sitta i timtal för att få sin karaktär att bli bäst på något. Oavsett om man gillar att bygga och dekorera hus, eller att hitta på nya sätt att mörda sin sim på, så finns det något i spelet som tilltalar de flesta. Det brukar även gå hem hos de som vanligtvis inte gillar spel.

 

Super Mario Bros. De flesta har hört talas om spelen om Mario och hans bror Luigi, men originalet från 1985 är en tidlös klassiker. Även om det har kommit oräkneliga spel med Mario och karaktärerna i spelet, så är det trots allt det klassiska originalspelet som nämns oftast. Super Mario Bros har sålts i 40 miljoner exemplar, trots att det var en tid när det inte var helt vanligt att man hade en Nintendo spelkonsol hemma.

Använd denna frågesport på din egen websida genom att lägga in följande HTML-kod: Anmäl dig till en kurs i ämnet. Du kan i lugn och ro själv lära dig frågorna

MedlemKommentarerDatumBetyg
JimmyKaviareGrammatiken är under all kritik.2018-02-102
GunnarLite spretig blandning på frågorna. Super Marios bror förekommer i två frågor.2010-04-142
vargsvansEtt par stavfel, fara för att några frågor blir inaktuella (Tekken-frågan är det redan då Tekken 6 är tillgängligt i Japan)2008-09-282
PluraFör lätta frågor. Annars var det bra.2008-08-063
Övriga betyg: volvo744turbo 5 , tatoomike 4 , svartabananer 4 , Milea 3 , blackcassette 2 , prippen 2 , Regna 2 , Gerudo 1 , Ville 3 , cyric 4 , karlmats 2

Senaste körningarna (Snabben):
MedlemDatumResultat
boxxi2020-05-237 (18)
Helentengroth2020-05-0915 (18)
Doomberg2020-05-0212 (18)
Jaspen2020-04-017 (18)
judehora2020-03-2213 (18)
Hem