Just nu

  • 16 spelare online
  • 237 151 frågor
  • 14 208 medlemmar
  • 7 788 ämnen

Allmän oddsspelkunskap

Frågor om allmänna begrepp inom betting, alltså spel på odds, vilket även kan benämnas gambling.

Kategori:Diverse
Frågor: 12
Popularitet:4
Betyg (3.2):3
Svårighet:4
Skapat:2013-03-01


Tips

Odds live – den nya typen av utmaning

 

Frågesport, tävlingar, utmaningar, ja olika former för spel finns det gott om, och svenskarna verkar älska att engagera sig och spela på dessa. Men det är faktiskt inte enbart frågesport som TP eller spel som poker som ökar i popularitet just nu, utan en form för spelande som allt fler lockas av är faktiskt att spela på sportarrangemang.

Att spela på sportarrangemang är någonting som engagerat sportintresserade under många, många år. Det handlar om det så kallade betting. Betting är helt enkelt en form för spelande där man lägger in bet på hur man tror att en match i exempelvis fotboll ska sluta. Självklart går det inte som spelare att faktiskt veta hur en match kommer att sluta, men det handlar om att vara så insatt att man kan försöka gissa sig till det. Ibland har man rätt, ibland har man fel, det är omöjligt att veta på förhand.

Tidigare var betting ofta någonting som skedde analogt. Alltså att man som spelare gick till en kiosk eller spelhall och gjorde själva bettingen på plats på ett papper och lämnade in. Så ser det oftast inte ut numera. Nu har den största delen av spelandet på sport förflyttats till internet. Man surfar helt enkelt in på sidor som https://campobet.se/sv/ och bettar direkt på sidan vad man tror att en match eller turnering kommer att få för resultat. Att bettingen numera sker online har också lett till att en ny typ av spelande har utvecklats, nämligen odds live.

Odds live vad är det?

Vad innebär då odds live, denna nya typ av spelande på sport? Jo odds live handlar helt enkelt om att man som spelare inte enbart har möjlighet att betta på en match innan den satt i gång utan även kan spela på den under tiden som denna spelas, live helt enkelt. Det går till som så att man under tiden som man tittar på matchen live, även kan lägga det som kallas för live betting på vad man tror kommer att ske under matchens gång. Det kan vara vem som gör nästa mål, om någon kommer att bli utvisad, helt enkelt vilka händelser man tror kommer att ske här näst under matchen.

Ökat intresse för odds live

Att det blir allt mer populärt med den typen av betting där man lägger in bet under spelets gång är egentligen inte särskilt svårt att förstå. Många spelare lockas utav att man kan spela på det som sker under matchens gång. På så sätt så blir man engagerad och känner att man verkligen är en del av matchen. Det tillförs helt enkelt både en och två spänningsmoment med att titta på exempelvis fotbollsmatcher, inte bara att spela på dessa innan matchstart utan att faktiskt göra det live.

Använd denna frågesport på din egen websida genom att lägga in följande HTML-kod: Anmäl dig till en kurs i ämnet. Du kan i lugn och ro själv lära dig frågorna

MedlemKommentarerDatumBetyg
TomasAndÄr nog dum, men förstår inte asiatiskt och europeiskt odds. Kan man förklara detta mer pedagogiskt? 2013-02-223
ChandlerBingOK 2013-02-163
kimschTillkrånglat om 'asiatiskt' respektive 'europeiskt' handikapp, jag blev inte speciellt mycket klokare. 2013-02-153
Övriga betyg: Catharina64 4 , alicenystrom 4

Senaste körningarna (Snabben):
MedlemDatumResultat
haze2022-09-079 (12)
Pyas2022-07-240 (1)
haze2022-05-118 (12)
meuller2017-06-203 (12)
chol2017-02-251 (12)
Hem