Bitcoin

Frågor om den virtuella valutan Bitcoins (btc)

Kategori: Diverse
Frågor: 13
Popularitet:
Betyg:
Svårighet:
Skapat:2013-02-02

Snabbtest Utmaning Kurs
Tips:
De stora fördelarna med kryptovalutan

Kryptovalutan är förra årtiondets stora snackis. Sedan Bitcoin lanserades i slutet av 2009 har det tillkommit massvis med olika alternativ på marknaden, och numera finns det tusentals olika valutor att välja mellan.

Kryptovalutan har även blivit betydligt mer tillgänglig för gemene man. I början var det endast de tekniskt kunniga som valde att investera i någon form av kryptovaluta, men nu är det betydligt enklare att komma igång och använda kryptovalutan. Numera finns det till och med automatiska investeringsprogram där det köps och säljs valuta automatiskt, exempelvis via Bitcoin Up.

Men vilka fördelar finns det med kryptovalutan?

5 av de viktigaste fördelarna med kryptovalutan

Nedan är viktiga exempel:

Anonymitet

En av de stora fördelarna med kryptovalutor är den anonymitet som de bidrar med. Visst, alla transaktioner är transparenta, men identiteterna bakom transaktionerna är anonyma (om du inte på egen hand avslöjar din identitet).

Så är inte riktigt fallet med de traditionella valutorna. Här ser banker, myndigheter och organisationer vilka som ligger bakom transaktionerna.

Det finns både fördelar och nackdelar med denna typ av anonymitet, men för de som söker anonymitet är det onekligen en stor fördel.

Snabba transaktioner

Även om det går att genomföra snabba transaktioner med de flesta valutor, är det få betalningsmetoder som bidrar med snabba blixtsnabba transaktioner som kryptovalutor.

Här går det att genomföra transaktioner mellan olika parter, t.ex. privatpersoner, företag och organisationer, och vanligtvis tar det endast några sekunder eller minuter innan transaktionen är fullbordad.

Hur lång tid det tar för att genomföra transaktionen kan självklart variera beroende på vilken typ av kryptovaluta du använder.

Billiga avgifter

Bankavgifter är väldigt tråkiga att ha att göra med, och kan bli väldigt stora om du genomför regelbundna transaktioner, inte minst mellan olika länder och valutor. I dessa fall är kryptovalutor ett riktigt bra alternativ som gör att du kan spara en hel del stålar.

Hur höga avgifterna är har att göra med vilken typ av kryptovaluta du är intresserad av att använda, men i de flesta fall kan du förvänta dig låga avgifter, inte minst hos de kryptovalutor som inte har någon inbyggd “skatt”.

Tusentals olika alternativ att välja mellan

På bara strax över ett årtionde har det tillkommit tusentals olika kryptovalutor att välja mellan. Det finns enorma alternativ som Bitcoin och Ethereum, tillsammans med tusentals kryptovalutor som inte är kända för gemene man.

Därmed är sannolikheten hög för att det finns ett alternativ som passar för dig, oavsett dina individuella preferenser.

Möjlighet att vara en del av en revolution

Kryptorevolutionen pågår fortfarande, och ännu är inte kryptovalutan allmänt accepterad i samhället. Faktum är att det är få butiker och organisationer som erkänner valutan och accepterar den i sina system. Därmed kommer du att vara begränsad vad gäller användning av din kryptovaluta, inte minst om du inte väljer alternativ som Bitcoin, Ethereum eller XRP.

Men det är det som är charmen med kryptovalutan, den är fortfarande revolutionär. Under de kommande åren kommer valutan förmodligen att bli mer accepterad i samhället, och i framtiden är det inte helt omöjligt att vi får se länder eller regioner som använder någon typ av kryptovaluta som primärvaluta.

Betyg
MedlemKommentarDatumBetyg
sandskenVisste knappt vad detta var. Lärorikt. 2013-02-05
eatshitför grunt ämne. jag blev inte ett dugg klokare på vad bitcoins är i och med detta 2013-02-03
HV95Det är välgjort och bra, det som finns, men jag saknar basen - det mest grundläggande. 2013-02-02
gramseVerkligen intressant. Hade varit bra med ännu mer info om nuvarande spridning, men framför allt om tänkt potential för framtiden. 2013-01-30
ConnyTLite tunna frågor tycker jag, fylligare eftertexter vore bra. Upd: Bra kompletteringar... 2013-01-22
kimschJag vet inte riktigt. En bättre introduktion och förklaring till vad bitcoin är hade varit bra. 2013-01-06
Övriga betyg: tatoomike 2 , 9darter 4
Senaste snabbtesterna
MedlemDatumRätt
chatnoir2022-03-2710 (10)
chatnoir2022-03-270 (10)
DavidLvgren2021-10-159 (13)
DavidRogner2020-12-098 (13)
chatnoir2017-12-069 (9)

Annonser