Just nu

  • 30 spelare online
  • 231 246 frågor
  • 17 448 medlemmar
  • 7 654 ämnen


Information

EU:s upphovsrättsdirektiv (artikel 13 / 17)

EU-parlamentet röstade ja till det nya upphovsrättsdirektivet, från omröstningen hörs applåder och jubel i parlamentet. De EU-parlamentariker som röstade för detta från Sverige var Socialdemokraterna Jytte Guteland och Marita Ulvskog.

Den nya lagen innebär att vi som sajtägare blir juridiskt ansvariga för allt som våra medlemmar har lagt in på sajten. Det räcker inte längre att ta bort något i efterhand om någon medlem skulle ha lagt upp skyddat material hos oss. Det blir en omöjlig sits för oss som medför ett enormt granskningsarbete och risker för stora böter.

Detta EU-beslut tvingar den här typen av sajter stänga ned. Detta är bara ett exempel av väldigt många som kommer drabbas. Ägare och ansvariga blir tvungna att hellre fälla än fria för att inte riskera dryga böter.

Det kommer att ta ett tag innan lagstiftningen för detta är på plats (troligtvis c:a 2 år). Vi kan bara hoppas att detta ändras innan det träder i kraft så att vi inte tvingas stänga. Men just nu ser det tyvärr mörk ut.

Mer information:
SVT
EFF (engelska)
Emanuel Karlsten